Videopoker - Med målsättning att få den bästa handen

VideopokerVideopoker

Videopoker liknar det vanliga kortspelet poker, men det är faktiskt en spelautomat. Du spelar inte mot andra, riktiga motspelare utan du spelar bara mot datorn. Det saknar därför den psykologiska delen av riktig poker då allt sker på chans. Även om den psykologiska delen faktiskt saknas vid videopoker så är det fortfarande ett otroligt givande spel, då du sitter på makten över vilka kort du ska behålla och vilka du vill ”dra”, och på så sätt bygga den ultimata handen.

Lär dig spela videopoker

Videopoker är ett mycket enkelt spel att lära sig. Målsättningen med spelet är att få den bästa handen, där en hand består av fem kort. När du klickat dig in i spelet så börjar du genom att välja hur hög insats du vill satsa och sedan klickar du på dela/dra och blir då tilldelad 5 kort. Här måste du bestämma vilka kort du vill behålla och vilka du vill dra, alltså byta ut till nya kort. I dagens spelautomater så brukar de rekommendera vilka kort du bör behålla. Tänk dock att det är en dator som bygger rekommendationen av sannolikheten på vilka de följande korten kommer vara, så det betyder inte nödvändigtvis att det är det bästa beslutet i slutändan. När du valt vilka kort du vill behålla kommer de övriga korten bli ersatta med nya. De fem kort du nu har är den slutgiltiga handen. Så till skillnad från vanlig poker kan du inte göra ytterligare insatser.

Det finns en stor mängd variationer av videopoker, där alla har olika svårighetsgrad. Vi rekommenderar dig, om du aldrig spelat poker tidigare, att börja med ett spel med lägre svårighetsgrad. Det absolut vanligaste och populäraste spelet är då ”Jacks or Better” (Knektar eller bättre på svenska), där vinsthänderna ser ut som vid vanlig poker, med enda skillnad att för par ska räknas som vinst, så måste det vara just ett knekt-, drottning-, kung- eller esspar.

De olika vinnarhänderna

För att bli riktigt framgångsrik med videopoker är det självklart en enorm fördel att veta de olika vinnarhänderna. Om du är osäker på vilka händer som är vinnande och i vilken rangordning de ligger så rekommenderar vi dig att lägga en liten stund på att lära dig dom. Vi kan lova dig att ditt resultat kommer bli betydligt bättre med denna kunskap!

Royal Straight Flush är den bästa handen du kan få. Det är många spelare som strävar hela sitt liv efter att få denna hand, medan andra kan få den redan vid sin första hand. Handen är A K D J 10 i samma svit, alltså samma färg.

Straight Flush är också stege i samma svit, men det behöver inte vara de högsta valörerna på korten. Exempel: 5 6 7 8 9 i samma svit.

Fyrtal är som ordet ger sken av just 4 kort av samma valör. Det femte kortets valör är oviktigt. Exempel: 8 8 8 8 K

Triss är en hand där tre av korten är av samma valör medan de två övriga inte spelar någon roll. Exempel på en sådan hand är 4 4 4 9 J

Två par är också självförklarande, det är när du får två par och det femte kortets valör och svit är oviktigt.
Till exempel 5 5 8 8 A

Par är den lägsta vinnarhanden. Det är när du får ett par samtidigt som samtliga övriga kort är av olika valör.
Exempel D D 3 5 9

Med denna kunskap är vi övertygade om att du är redo för ditt äventyr ute bland borden!

Vi rekommenderar dig att även läsa våra andra spelguider:

Menu